Ganache Patisserie

Ganache Patisserie


    Pastaneler yüzyıllardır adeta Şehirlerin süsü gibidir.  Önlerinden geçerken vitrinine bakmadan geçemediğimiz nadir yerlerdendir  renk renk  pastaları, kat kat hamurları parıl parıl parlayan jöleli meyveli tartlar, ballı pastalar, simitler , poğaçalar , börekler … her birinin verdiği mutluluk ve lezzet çok  farklıdır. Günün her anına uygun seçenekler barındırır. Tanzimat sonrası batılılaşma hareketi ile 1800’lü yılların ortalarından itibaren pastaneler bir bir açılmaya başlamıştır.  O günden itibaren herkesin günlük ihtiyaçlarından  en az birini karşılamak için  pastanelere uğradığını söyleyebiliriz.

     Sabah kahvaltılarında poğaçalarını , özel günlerimizde en tasarım pastalarını , çay keyiflerimizde birbirinden özel tatlılarını , her anımız da çeşit çeşit ekmeklerini tükettiğimiz pastaneler içerisine girdiğimiz an sıcaklığı ile bizleri sarıyor . Günümüze geldiğimizde köklü pastanelerden geriye az bir rakam kalmakta. Aralarında istisnalar olsa da, hemen hemen çoğunun aile işletmeleri olduğunu görüyoruz. Yeni kuşaklar içinde, kimileri ustaları olan aile bireylerinden el alarak bu zamana ulaşmış kimileri ise yaygınlaşan pastanecilik ve pastacılık alanine yönelik bir çok üniversite bölümü ve kurslarına katılarak bu mesleğe adım atmıştır.  Sevindirici olan ise hepsinin bu işi tutku ve aşk ile sürdürüyor olması ve tabii hepsinin kuşaklardır bugüne taşıdıkları özel tariflerinin olması

      Günden güne hitap ettiği kesimi arttırarak devam eden pastaneler artık bir çok organizasyon da üretimini sergiliyor. Bir çok düğün , kutlama , davet  ve doğum günlerinde pastanecilerin emeğini görmek mümkün . Kendilerine özgü tasarımları ve tarifleri ile ilgililerini kendilerine hayran bırakmayı başarmış olan pastaneler , gelişen teknoloji ile yeteneklerini teknoloji ortamına taşımaktadır. Online olarak satış ve sipariş günden güne bu sektör içinde yayılmaktadır. Insanların bir tık uzağında olmayı başarabilmiş pastaneler hem lezzetlerini daha hızlı ilgililere ulaştırabiliyor , hem de mesafe farketmeksizin evlerimize misafir olabiliyor . 

 

Tüketimini en çok yaptığımız ürünleri karşılamaya yönelik üretim yapan pastane sahipleri , bizleri de düşünerek bu alanda bir çok eğitim ve bilgilendirme günleri düzenlemektedir. Evlerinin mutfağında üretmekten keyif alan insanlar kariyerine yön vermek için bu eğitimlere keyifle katılmaktadır. Her adımımız da sıcaklığıyla bizleri saran pastaneler  bir çok insana ışık tutmaya ve sofralarını renklendirmeye devam ediyor.